Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
2 + 7 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Повідомлення про помилку

Notice: Undefined property: stdClass::$comment_count in comment_node_page_additions() (line 728 of /home/u12992/public_html/modules/comment/comment.module).

Т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко взяла участь у обговоренні питань щодо гнучких підходів для малого та мікробізнесу в молочному секторі

30.09.2020 - 16:17

Сьогодні 30 вересня 2020 року за ініціативи експертів Швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOOD TradeProgram) відбувся вебінар щодо гнучких підходів для малих та мікрооператорів ринку молока та молочних продуктів. У заході взяли участь представники Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, асоціацій крафтових виробників, організацій роздрібної торгівлі, малі та мікрооператори ринку, міжнародні та національні експерти з цієї галузі.

У рамках заходу учасники вебінару розглянули досвід країн Європейського Союзу у застосуванні гнучких підходів до вимог харчової гігієни при виробництві харчових продуктів, а також забезпечення безпечності харчових продуктів від малого та мікровиробника. Окрім того, були обговорені можливості використання традиційних методів і важливість гнучкості для окремих регіонів України, що мають спеціальні географічні обмеження.

У ході обговорення питань т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко наголосила, що голос кожного має бути почутим, неважливо від того чи це великий чи дрібний виробник. Законодавство має бути гнучким по відношенню до будь-якого виробника, але при цьому безпечність харчових продуктів і захист здоров’я людини повинні бути понад усе. Тому держава і виробник мають спільно працювати над застосуванням кращих світових практик, у тому числі щодо крафтових виробників молочної продукції.

У свою чергу, Віталій Башинський доповів присутнім про стратегічне бачення нормативного визнання «крафтового виробника» у сфері виробництва та введення в обіг харчових продуктів.

На завершення заходу було підведено підсумки щодо подальших можливих перешкод при формуванні гнучких підходів у політиці безпечності харчових продуктів та розвитку молочної галузі в Україні.