У двох навчальних закладах Кіровоградської області фахівці Держпродспоживслужби вилучили харчову продукцію, що не відповідала встановленим вимогам

понеділок, 12 жовтня, 2020 - 16:34
У двох навчальних закладах Кіровоградської області фахівці Держпродспоживслужби вилучили харчову продукцію, що не відповідала встановленим вимогам

Фахівці Благовіщенського районного відділу Держпродспродживслужби області здійснили позапланові перевірки потужностей харчоблоків навчальних закладів району. Під час інспектування відібрали зразки харчової продукції для проведення лабораторних досліджень.

Згідно з результатами Кіровоградської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби зразки м’яса курячого охолодженого за фактичними мікробіологічними показниками не відповідають вимогам ДСТУ 3143:2013 «М’ясо птиці. Загальні технічні умови» (п.5.2.11). Тобто харчові продукти мають бактеріологічне забруднення. Це є порушенням ч. 1 ст. 32, п. 1 ч. 1 ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Керуючись п. 2 ч. 4 ст. 11, ст. 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та на підставі отриманих результатів заклади освіти зобов’язали вилучити харчовий продукт з обігу.


Головне меню