Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
2 + 4 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Фахівці Держпродспоживслужби Івано-Франківщини підбили підсумки роботи за 2019 рік

14 лютого начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський провів прес-конференцію  за підсумками роботи Служби в 2019 році для представників обласних телерадіокомпаній, редакцій газет та  інтернет-видань. Також до заходу долучились  представники громадських організацій Прикарпаття.

До уваги учасників прес-конференції  було подано аналіз за основними напрямками діяльності: ветеринарна медицина, безпечність харчових продуктів та лабораторно-діагностична робота, нагляд за дотриманням санітарного законодавства, фітосанітарна безпека, захист прав споживачів та  контроль за регульованими цінами.

Роман Гурський наголосив на необхідності доведення до громадськості основних повноважень, завдань та результатів роботи Держпродспоживслужби області,  на її відкритості для суспільства та мас-медіа. Окрім того, він зазначив, що завдяки інформаційно-розʼяснювальній та профілактичній роботі усіх підрозділів Служби, територія краю залишається вільною від африканської чуми свиней,  пташиного грипу,  має місце зменшення випадків сказу, контрольована ситуація щодо занесення карантинних шкідників та хвороб сільгоспкультур.

Серед особливих здобутків Роман Гурський виокремив схвалення Урядом Регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування», котра активно впроваджується другий рік поспіль; паспортизацію шкільних харчоблоків та вплив на вимоги тендерів при визначенні субʼєктів, що будуть  надавати послуги харчування в освітніх закладах; розширення сфери акредитації лабораторної мережі; роботу консультаційних центрів з питань захисту споживачів; контроль за формуванням тарифів на ЖКП та програмою «Доступні ліки». 

Представники засобів масової інформації отримали відповіді щодо контролю санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні (розслідування випадків харчових отруєнь в закладах громадського харчування), а також результатів проведення дослідження продукції у ромках медійного проекту «Стоп фальсифікат».