Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
4 + 10 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Влада, бізнес і громадськість обговорили питання контролю якості молочної продукції

28 листопад 2019 року відбувся круглий стіл на тему «Контроль та якості спредів та молочно-жирових сумішей». У заході взяли участь директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Дерджпродспоживслужби, головний ветеринарний лікар України Борис Кобаль, генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз, представники бізнесу, громадських організацій та інші зацікавлені особи.

Під час обговорень представники громадської організації продемонстрували учасникам зустрічі результати щорічних досліджень жирових продуктів, які були відібрані з полиць київських супермаркетів. Результати засвідчили, що 33% перевірених зразків спредів та молочно-жирових сумішей мали невідповідність складу продукції та заявленого маркування.

У ході обговорення Борис Кобаль зауважив, що питання безпечності та якості хаочової продукції є дуже актуальним, адже це впливає на здоров’я людини. Також він поінформував про те, які заходи здійснює Держпродспоживслужба при виявленні фальсифікованої молочної продукції, зокрема масла та молочно-жирових сумішей. «При здійсненні заходів державного контролю державні інспектори періодично виявляють суб’єктів господарювання, що постачають молочну продукцію в торгову мережу, так звані «фірми-прокладки», які не зареєстровані у реєстрі потужностей. Це значно ускладнює проведення розслідувань, а також процедуру відкликання та вилучення продукції яка не відповідає вимогам нормативних актів», - додов Борис Кобаль.

У свою чергу Микола Мороз зазначив, що на даний час Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства розроблено новий законопроектяким передбачено посилення відповідальності суб’єктів господарювання за введення в обіг фальсифікованої продукції..

На завершення обговорення представники бізнесу розповіли про заходи, які вони вдивають, з метою недопущення на прилавки супермаркетів небезпечної та неякісної продукції.