Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
5 + 7 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Про початок оздоровчої кампанії 2019 року в Івано-Франківській області

За даними територіальних управлінь Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області з початку оздоровчої кампанії відкрито 92 заклади оздоровлення та відпочинку  дітей, із них 14 закладів оздоровлення, 5 -санаторного типу, 76 - закладів відпочинку з денним перебуванням та 2 - наметові містечка.

           З 14 по 27 травня 2019 року фахівці Управління   державного нагляду  за дотриманням санітарного законодавства та Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь в складі робочої групи ОДА з метою здійснення моніторингу  стану готовності дитячих закладів  оздоровлення  та відпочинку області до проведення літньої оздоровчої кампанії 2019 року.

           З початку оздоровчої кампанії посадові особи територіальних органів  Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області взяли участь у проведенні 84 обстежень дотримання вимог санітарного законодавства у закладах оздоровлення та відпочинку дітей. Порушення вимог санітарного законодавства було встановлено в 11 закладах (13%).                                       

          Основні порушення, які встановлені під час обстежень закладів, стосувалися невідповідності питної води вимогам санітарних норм за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками,  утримання територій, порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, нестандартних змивів  з чистого посуду та обладнання на харчоблоках дитячих закладів, недотримання правил миття посуду та особистої гігієни   працівниками харчоблоку.

Керівникам районних, міських відділів освіти ОТГ та  керівникам закладів направлені інформаційні листи про дотримання вимог санітарного законодавства під час літнього відпочинку та оздоровлення, надано практичні рекомендації при обстеженнях.

З метою оцінки якості питної води проведено 124 дослідження проб питної води за мікробіологічними показниками, із них 5 проб не відповідали санітарним вимогам та 128 проб за санітарно-хімічними показниками, із них 9 проб не відповідали вимогам. За результатами невідповідності проб питної води надані рекомендації керівникам закладів щодо проведення дезінфекційних заходів  з подальшою промивкою водопровідних мереж та повторного відбору проб води.

Лабораторний контроль  за якістю питної води  та харчуванням  дітей триватиме впродовж оздоровчого сезону.

На контролі Держпродспоживслужби знаходиться профілактика  харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій у дитячих оздоровчих закладах. Розроблені  методичні рекомендації з організації харчування дітей в закладах оздоровлення та відпочинку та вручені керівникам закладів оздоровлення.

Начальником Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства поінформував населення про хід оздоровчої кампанії в Івано-Франківській області на ТРК «Карпати».