Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
1 + 6 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Представники Держпродспоживслужби та Кодексу Аліментаріус обговорили участь України в експертних групах щодо безпеки харчових продуктів

7 лютого поточного року представники Держпродспоживслужби та члени делегації Координаційного комітету Кодексу Аліментаріус по Європі (CCEURO) у рамках круглого столу обговорили шляхи та перспективи участі України в роботі експертних груп щодо розробки вимог та норм безпечності харчових продуктів, що відбуваються в рамках Кодексу.

Участь у заході взяв Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа. Також на заході були присутні заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Артем Саєнко, заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – начальник Управління безпечності харчових продуктів та кормів Держпродспоживслужби Ольга Семенчук, інші спеціалісти Служби. а також представники та Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Володимир Лапа відзначив, що для України участь в роботі експертних груп є надзвичайно важливою, адже це дасть змогу приєднатися до діалогу фахівців із всього світу щодо створення єдиної системи вимог до безпечності різних видів харчових продуктів та переймати їх досвід із імплементації норм Кодексу, що актуально для України в контексті євроінтеграції та гармонізації вітчизняних вимог до норм ЄС.

Представники Координаційного комітету Кодексу Аліментаріус по Європі презентували основні принципи, цілі та механізми роботи організації та окреслили порядок комунікації Кодексу та компетентних органів, експертних груп держав-членів Кодексу.

Присутні проаналізували стратегії та принципи розробки основних документів Кодексу у рамках профільних комітетів, роль Кодексу в експорті сільськогосподарської продукції та розробці стандартів до неї, зокрема, в сфері органічної продукції.