Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
8 + 10 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Володимир Лапа та представники Кодексу Амліментаріус обговорили співпрацю у сфері безпеки харчових продуктів

6 лютого поточного року Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа та представники Координаційного комітету Кодексу Аліментаріус по Європі (CCEURO) у рамках круглого столу обговорили шляхи співпраці щодо забезпечення безпеки харчових продуктів в рамках діяльності Кодексу, до складу якого Україна входить із 2004 року.

У заході також взяли участь начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Алла Григоренко, заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – начальник Управління безпечності харчових продуктів та кормів Держпродспоживслужби Ольга Семенчук, директор ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І Медведя МОЗ України», доктор медичних наук Микола Проданчук, заступник директора ДП «Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І Медведя МОЗ України», кандидат медичних наук Ольга Бобильова та інші.

Володимир Лапа відзначив, що в процесі гармонізації українського законодавства до норм ЄС, зокрема, в сфері санітарного законодавства, перед нашою державою стоїть багато завдань, і досвід інших держав зокрема, інших членів Кодексу щодо впровадження даних вимог, , є важливим для врахування аналогічної роботи в Україні.

Представники Координаційного комітету Кодексу Аліментаріус по Європі окреслили основні досягнення організації за останній період та коротко охарактеризували механізми забезпечення безпеки продуктів харчування в Казахстані як державі-члені Кодексу.

Учасники обговорили шляхи наукової співпраці та обміну досвідом в рамках Кодексу, проаналізували роботу України в заходах Кодексу та сформулювали перспективи поглиблення співпраці між Україною та державами-членами Кодексу.

Володимир Лапа подякував представникам Кодексу за візит та відзначив, що Держпродспоживслужба відкрита до співпраці із колегами-представниками компетентних органів держав-членів, адже її завданням є забезпечення споживачів України та інших держав безпечними продуктами харчування.