Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
1 + 10 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Впродовж 9 місяців встановлено понад 500 фактів порушень вимог законодавства про обіг та реалізацію вершкового масла

Головні управління Держпродспоживслужби в областях та м. Києві впродовж 9 місяців поточного року в ході моніторингових досліджень на предмет дотримання законодавства під час обігу та реалізації солодковершкового масла в закладах торгівлі, громадського харчування та інших об’єктах встановлено 513 випадків порушень.

Із них 185 випадках обіг масла на об’єктах роздрібної торгівлі було припинено. У 463 випадках було прийнято рішення або складено припис щодо відкликання або знищення харчових продуктів. За порушення вимог «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» до адміністративної відповідальності притягнуто 101 особа.

Впродовж останніх 2-х місяців із метою реагування на інформацію, надану громадськими організаціями щодо про фактів фальсифікації традиційних молочних продуктів, здійснено 37 перевірок, в рамках яких встановлено 24 випадки порушень. За результатами встановлених невідповідностей державними інспекторами ветеринарної медицини у 20 випадках склали приписи про відкликання, вилучення з обігу харчових продуктів. На чотири підприємства винесено постанови про порушення законодавства про харчові продукти та стягнуто штраф на загальну суму 167,6 тис. грн. 

Згідно з Законом України «Про вилучення з обігу, переробку, утилізацію, знищення або подальше використання неякісної та небезпечної продукції» продукція, яка не відповідає вимогам чинних в Україні нормативно-правових актів щодо споживчих властивостей, відноситься до неякісної та небезпечної. Саме власник продукції зобов'язаний вилучити з обігу неякісну та небезпечну продукцію, привести її, при можливості, у відповідність до вимог відповідних нормативно-правових актів і нормативних документів або забезпечити її переробку, утилізацію чи знищення.

Вилучена з обігу неякісна та небезпечна продукція повинна зберігатися власником у належно обладнаних і опломбованих (опечатаних) приміщеннях.

Головні державні інспектори, головні державні ветеринарні інспектори приймають рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів лише якщо таке виробництво та/або обіг становлять загрозу для життя та/або здоров’я людини та/або тварини. Рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів обмежує відповідну господарську діяльність лише в частині, що є необхідною та достатньою для усунення загрози для життя та/або здоров’я людини та/або тварини, та має визначати, який конкретний вид діяльності та з використанням якої потужності (її частини) підлягає тимчасовому припиненню.

Держпродспоживслужба закликає громадян у разі виникнення підозри на фальсифікацію продукції звертатися до Служби із скаргою для вжиття заходів та проведення позапланової перевірки.