Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
1 + 0 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Розпочалася третя міжнародна конференція Проекту з безпечності молока

03 жовтня 2018 року розпочалася третя річна міжнародна конференція швейцарсько-українського проекту з безпечності молока «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні». Конференція триватиме до 04 жовтня 2018 року.

Учасниками конференції є представники Міністерства агарної політики та продовольства, Міністерства охорони здоров’я, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, науково-дослідних та навчальних установ, професійних громадських організацій, молочного бізнесу (виробники і переробники), міжнародних організацій та проектів міжнародної допомоги.

Головною метою конференції є підвищення обізнаності зацікавлених сторін, які залучені до молочної галузі, про систему контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків і важливості використання найкращої практики для виробництва безпечних молочних продуктів. також конференція є платформою для обміну знаннями та інформацією про різні аспекти молочного сектору.

Упродовж двох днів конференції учасники матимуть змогу заслухати доповіді, ознайомитися з інформацією та подискутувати на теми: національного законодавства та міжнародних вимог; ризик-орієнтованої системи контролю за безпечністю харчових продуктів у циклі виробництва та збуту молочних продуктів; залучення приватного сектору до системи контролю за безпечністю харчових продуктів та найкращі практики виробництва молока; контролю залишків ветеринарних препаратів у молоці.

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, відкриваючи конференцію підкреслив, що Служба надзвичайно високо цінує роботу проекту.

«У рамках Проекту опрацьовано багато питань, починаючи від нормативної бази, оснащення лабораторної бази, проведення масштабних тренінгів для державних службовців і бізнесу та закінчуючи організацією комунікаційних платформ. Це стало серйозним вкладом у ті реформи, які зараз впроваджуються Мінагрополітики разом з Держпродспоживслужбою», - наголосив Володимир Лапа та висловив сподівання, що робота проекту в Україні буде продовжена.

Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики Микола Мороз зазначив, зо за підтримки Проекту з безпечності молока був напрацьований проект наказу «Про затвердження вимог до безпечності та якості молока та молочних продуктів». Із його прийняттям, відзначив Микола Мороз, будуть встановлені єдині, адаптовані до норм ЄС, вимоги до безпечності, якості та гігієни при виробництві та введенні в обіг молока, молозива й молочних продуктів.

У свою чергу директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хальгер Тауш повідомив, що робота Проекту з безпечності молока продовжена до квітня 2019 року, що свідчить про актуальність проблематики, над якою Проект працює спільно з Мінагрополітики і Держпродспоживслужби.

За його словами, у найближчій перспективі отриманий досвід буде узагальнений, проаналізований і на основі цієї роботи буде напрацьована розширена концепція, яка стане дорожньою картою для продуктивного руху України на цьому шляху.

Загалом, за час роботи проекту було доопрацьовано 12 нормативно-правових актів, які стосуються виробництва молока, відбулося 50 місій, понад 500 тренінгів, обладнано лабораторії з тестування сирого молока, проведено ряд круглих столів, розроблено та запроваджено у Держпродспоживслужбі напрямок з оцінки ризиків, суттєво підвищено обізнаність всіх зацікавлених осіб про систему контролю за безпечністю молока тощо.

Детальніше з роботою проекту можна ознайомитися за посиланням.

Розпочалася третя міжнародна конференція Проекту з безпечності молока