Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
2 + 10 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Спеціалісти Держпродспоживслужби зі всієї України обговорили актуальні питання держконтролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарії

Одним із важливих напрямків роботи Держпродспоживслужби є боротьба із фальсифікатом. Щоб убезпечити споживачів від неякісних продуктів харчування та запобігти нанесенню шкоди життю та здоров’ю громадян кожна область має активізувати роботу в даному напрямку, наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час семінару «Стан організації та здійснення державного контролю у сфер безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини».

Також участь у заході взяв Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Жук, директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Борис Кобаль, заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Артем Саєнко, заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – начальник Управління безпечності харчових продуктів та кормів Держпродспоживслужби Ольга Семенчук, заступник директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини – начальник управління державного контролю Держпродспоживслужби Микола Білоус, начальник Управління здоров’я та благополуччя тварин Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Микола Сонько та представники головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та м.Київ.

Андрій Жук звернув увагу присутніх на те, що результат роботи Держпродспоживслужби у сфері забезпечення безпечності продуктів харчування має бути відчутним для звичайних громадян насамперед на регіональному рівні

Учасники проаналізували стан виконання протиепізоотичних заходів у 2018 році, зокрема щодо профілактики та ліквідації АЧС і сказу. Також у ході заходу розглянули питання проведення лабораторних досліджень харчових продуктів та кормів, нормативно-правове забезпечення державного контролю за об’єктами санітарних заходів, мікробіологічні критерії безпечності та гігієни виробничого процесу, правила відбору зразків для проведення мікробіологічних лабораторних досліджень (випробувань).

Присутні також проаналізували нормативно-правове забезпечення державного контролю при імпорті, транзиті та експорті харчових продуктів, побічних продуктів та тварин.