Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
12 + 8 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

На Херсонщині відбувся семінар щодо вимог до ветеринарного контролю за надходженням тварин на забійне підприємство

21 серпня поточного року на базі Херсонської регіональної державної лабораторії ім. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів відбувся семінар-нарада на тему «Вимоги до офіційного ветеринарного контролю за надходженням тварин на забійне підприємство». Участь у заході взяли офіційні ветеринарні лікарі Херсонщини, які здійснюють нагляд за діяльністю суб’єктів господарювання підконтрольних Держпродспоживслужбі.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко наголосив на відповідальній місії, яка покладена на офіційних ветеринарних лікарів, які здійснюють державний контроль на забійних підприємствах, гуртівнях тощо.

«Від сумлінності і фаховості офіційних ветеринарних лікарів без перебільшення залежить здоров’я громадян, адже вони забезпечують вихід безпечної харчової продукції тваринного», - зазначив Сергій Шевченко.

Начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Віталій Боярський розповів присутнім, які вимоги до офіційного ветеринарного контролю по надходженню тварин на забійні підприємства і повноваженнях державних ветеринарних інспекторів у світлі чинної законодавчої бази розповів в своїй презентації.

Окрім того, учасники семінару розглянули Закони «Про ветеринарну медицину», «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною», «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» та іншу нормативно-правову базу. Серед питань, розглянутих під час наради – основні вимоги до прийому тварин на забій, порядок проведення передзабійного огляду, а також порядок проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою тварин. Детально учасники семінару обговорили основні положення Інструкції по застосуванню ветеринарних штампів та позначок придатності. Завершився семінар практичними заняттями з біохімічного дослідження м’яса та лабораторної діагностики трихінельозу, а також санітарної оцінки продуктів забою тварин при виявленні незаразних, інвазійних та інфекційних захворювань. За результатами навчального заходу його учасники склали тести.

На Херсонщині відбувся семінар щодо вимог до ветеринарного контролю за надходженням тварин на забійне підприємство