Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
11 + 7 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

Уповноважені лікарі отримали Сертифікати від Держпродспоживслужби про успішне проходження дистанційного навчання

З 9 липня по 5 серпня 2018 року працівниками Сектору організації професійного навчання Держпродспоживслужби на базі електронної системи дистанційного навчання “Moodle” проведено професійне навчання на тему: “Державний контроль діяльності операторів ринку відповідності вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин”. Участь у ньому взяли уповноважені лікарі, які здійснюють свою діяльність на підприємствах Вінницької, Волинської, Івано-Франківської та Київської області, що мають право експорту своєї продукції (м’ясо птиці та м’ясні продукти з м’яса птиці) до Європейського Союзу.

Під час навчального курсу слухачі були ознайомлені з:

- загальними вимогами до ветеринарної сертифікації, торгівельними обмеженнями, експортно-імпортними процедурами та іншими нормативними документами, що містяться в Кодексі здоров'я наземних тварин (Наземний кодекс), які гарантують безпеку міжнародної торгівлі на рівні країн наземними тваринами (ссавцями, плазунами, птахами та бджолами) і продукцією тваринного походження;

- положеннями Угоди про застосування санітарних та фітосанітарних заходів від 15.04.1994; Всеохоплюючої стратегії імплементації Глави IV (Санітарні та фітосанітарні заходи) Розділу IV “Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею” Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 р. № 228-р., а також іншими договорами, регламентами та директивами ЄС в відповідній сфері діяльності;

- порядком та процедурою видачі ветеринарних документів, допуску оператора на ринок, видачі експлуатаційних дозволів, надання права експорту, особливостей заповнення ветеринарних документів, обігом документів, заповненням та їх зберігання;

-Законом України від 18.05.2017 № 2042 “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин”, який  визначає правові та організаційні засади державного контролю, що здійснюється з метою перевірки дотримання операторами ринку законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин, а також законодавства про побічні продукти тваринного походження під час ввезення (пересилання) таких побічних продуктів на митну територію України та іншими нормативно-правовими актами (законами України, Кодексом України про адміністративні правопорушення, постановами Кабінету Міністрів України, наказами Мінагрополітики тощо);

- кращими практиками (передовий досвідом).

Автором та розробником вищезазначеного навчального курсу є Поліщук Володимир Володимирович – кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи Факультету ветеринарної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України, національний консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО). Зокрема, до формування навчального курсу були залучені провідні фахівці Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби, які надали усі необхідні матеріали та поділилися найкращими практиками.

7 серпня 2018 року на базі Навчально-наукового інституту післядипломної освіти НУБіП України працівниками Сектору організації професійного навчання в присутності атестаційної комісії Держпродспоживслужби було здійснено фінальне тестування з метою об’єктивної оцінки слухачами набутих знань та вмінь (професійної компетенції). Участь у ньому взяли 22 особи, з них від: Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області – 8 осіб, Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області – 6 осіб, Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області – 3 особи, Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області – 5 осіб.

Також, як це передбачено Внутрішніми правилами навчання, затверджених наказом Держпродспоживслужби від 24 травня 2018 року

№ 437 слухачі заповнили опитувальник (анкетне опитування) з метою визначення ефективності проведеного навчання. Коментарі та пропозиції від учасників навчання, будуть обов’язково враховані автором/розробником навчального курсу з метою його покращення та вдосконалення.

Після чого слухачам запропонували переглянути відеоролик: “Система НАССР. Хороша виробнича практика”.

За підсумками проведеного навчання 22 учасникам навчання члени атестаційної комісії вручили сертифікати про успішне проходження навчального курсу: “Державний контроль діяльності операторів ринку відповідності вимогам законодавства про харчові продукти, корми, здоров’я та благополуччя тварин”. При цьому набрана кількість академічних годин навчання, в обсязі 160 годин буде враховується під час чергового проходження ними підвищення кваліфікації.

Ми щиро сподіваємося, що здобуті теоретичні знання допоможуть нашим уповноваженим лікарям на практиці при виконанні їхніх службових обов’язків.