Вхід

CAPTCHA
Мета цього запитання — довести, що ви є реальним відвідувачем і запобігти автоматизованим розсиланням спаму.
11 + 7 =
Розв’яжіть цей простий математичний приклад і введіть відповідь. Наприклад, для 1+3 введіть 4.

На Херсонщині стартувала серія семінарів з питань нового харчового законодавства для операторів ринку

В Херсонській області відбувся перший семінар із започаткованої низки для операторів ринку щодо нового харчового законодавства. Даний захід був присвячений питанням забезпечення державного контролю за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

Як наголосив очільник ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області Сергій Шевченко пояснює, «перед Службою не стоїть завдання покарати якнайбільшу кількість бізнесменів - підприємців, накласти великі штрафні санкції. Перед Службою стоїть завдання контролю за тим, аби бізнес працював у правовому полі, аби було якнайменше порушень чинного законодавства. Власне, з метою інформування, навчання і тлумачення тих законодавчих новацій, які останнім часом набрали чинності на харчовому ринку країни ми і вирішили провести низку роз’яснювальних семінарів».

Семінар пройшов на базі Херсонської регіональної державної лабораторії ім. Л.С. Ценковського. Участь у заході взяли оператори ринку харчових продуктів, які здійснюють забій тварин та потужностей з розбирання та обвалювання м’яса.

Під час семінару були розглянуті питання щодо застосування Закону №2042 «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» та  низки підзаконних актів, державного контролю в сфері безпечності харчових продуктів безпосередньо на забійних підприємствах і на потужностях, які здійснюють виробництво необроблених харчових продуктів тваринного походження.

Учасники семінару розглянули  вимоги, які наразі висуваються до операторів ринку, заходи контролю за дотриманням чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та відповідальність суб’єктів господарювання за порушення законодавства. Окремо зупинилися на правилах відбору зразків та лабораторних дослідженнях (випробуваннях), які передбачені Законом і які лабораторії  мають право проводити такі дослідження.